Ny i kvarteret

 
VELKOMMEN!
 
Husejerforeningen Lyngbyvejskvarteret blev grundlagt i 1907 og består af byggeforeningenshusene beliggende på Lyngbyvej, H.P. Ørums Gade, Engelstedsgade, Valdemar Holmers Gade, Rudolph Berghs Gade, Studsgaardsgade, samt Borthigsgade, F.F. Ulriks Gade og Haraldsgade.
 
Husene er charmerende rækkehuse belagt med røde eller sorte tegltage og tilbyder en lille oase midt på Ydre Østerbro. Man kommer sine naboer ved henover hækken i de små for- eller baghaver eller på de smalle veje. 
 
Kvarteret har tilmed en beboerforening, Ulrik, som bestyrer kvarterets fælleshus beliggende på F.F. Ulriks Gade. Her kan man lære sine naboer endnu bedre at kende ved at tilmelde sig fællesspisning, eller et af årets fester eller arrangementer, som foreksempel Sommerfesten eller Loppemarkedet.Kvarteret huser også flere mindre virksomheder; som for eksempel pizzaria, frisør, café og cykelhandler. Link til Ulrik kan du finde her.
 
Med de små haver med en mangfoldighed af blomster og træer ser kvarteret grønt ud og giver muligheder for at nyde lidt bynatur, både sommer og vinter. Om sommeren er ofte meget udeliv i haverne og på vejene. Om vinteren kan du møde din nabo, når du skovler sne og hænger lidt foder ud til fuglene.
 
Der er også flere grønne områder i gå-afstand: Fælledparken, Lersøparken, Kildevældsparken og Svanemøllen med lystbådehavn og badestrand. Prøv også at besøge Bryggervangen og Tåsinge Plads på den anden side af Lyngbyvejen, hvor I kan opleve ny spændende bynatur, der håndterer regnvand. Der kan man også opleve taglandbruget Østergro, som er værd hele turen op ad den stejle vindeltrappe i Æbeløgade 4.
 
Tæt på kvarteret er der utallige indkøbsmuligheder, S-togsstation, busstoppesteder og nu også helt nye metro-stationer og ja - motorvejen ud ad byen. Ej heller er Københavns centrum mere end en cykeltur væk. Faktisk kan de fleste steder i byen nås på cykel på under 30 minuter. Prøv den Grønne Cykelsti, der starter for enden af Rovsingsgade, og leder gennem mange oplevelsesrige byrum. I kan følge stien helt til Frederiksberg og videre. 
 

Foreningen, medbestemmelse og bestyrelse

Som husejer i Lyngbyvejskvarteret er man forpligtet til medlemsskab i husejerforeningen. Som alle andre foreninger har kvarteret en bestyrelse med en formand i spidsen og flere udvalg. Bestyrelsen varetager foreningens interesser og sørger for at de administrative opgaver i foreningens navn bliver løst. Det er bestyrelsens ansvar at indkræve et årligt medlemskontigent. Kontigentet går bl.a. til vedligehold af kloak og brønde (den del som foreningen ejer).
 
Vejene i området var tidligere private fællesveje, men Kommunen har overtaget vejene og dermed vedligeholdelsen i forbindelse med indførelse af parkeringszone. Som beboer kan man købe en årlig licens til parktering. Og husk, hvis jeres gæster kommer i bil, at de skal betale p-afgift. 
 
Der bliver afholdt en årlig generalforsamling hvor større sager og projekter bliver bragt til afstemning. Af nyelige sager kan nævnes at bestyrelsen i 2018 og 2019 har fået mandat til at udvikle en helhedsplan for kvarteret med temaer som forskønnelse, forgrønnelse og tryghed. Vi holder også workshops og andre uformelle aktiviteter, hvor vi kan mødes om kvarterets nutid og fremtid. Bølgerne kan gå højt til generalforsamlingen men det er kun udtryk for at husejerne i kvarteret elsker at bo her og gerne vil lade kvarteret udvikle sig med tiden uden at lade det gå udover den charmerende stil som fik os til at købe en bolig lige netop her!
 
Har I spørgsmål er I naturligvis også velkomne til at tage fat i en af os fra bestyrelsen. Der er også stor chance for at din nabo kan hjælpe dig.
 

Servitutter

Hvis man husejer i Lyngbyvejskvarteret kan man nyde et charmerende syn, da husene er opført i en ensartet stil som gør kvarteret helt specielt. Dette forpligter husejeren ved foreningens servitutter til at opretholde husets facade og tag, skorsten ved videre i den stil som huset oprindeligt var bygget i. Med andre ord må husets fremtræden ikke ændres.
 
Dette kan man altsammen læse mere om i Håndbog for Husejere, men bestyrelsen anbefaler at man tager kontakt til servitutudvalget ved større ombygninger. Udvalgets opgave er ikke at lege politi men derimod at guide kvarterets husejere så de undgår dyre ombygninger.

De mest normale fejl er listet nedenfor:

- Forkert størrelse på vinduesfag. Servitutterne bekræver en helt speciel størrelse og udformning af vinduesfagene på alle etager og i taget. Der er blevet besluttet ikke at forfølge sagen, hvis en husejer sætter tagvinduer i skråtaget, men disse er pålagt maximumdimensioner. Et standard Veluxvindue er en sikker løsning.

- Forkert montering / placering af vinduesparti. Måske lidt upraktisk er vinduerne i mansardtaget monteret direkte på tagkonstruktionen. Dette giver dog det bedste lysindfald. Det er ikke tilladt at montere et nyt vindue inde i den vinduesramme hvor de gamle vinduer er monteret da dette reducerer størrelsen af vinduesruderne.
Det er mere kostbart at montere vinduerne på den tilladte måde, men flere af de montører som folk har brugt ved præcist hvordan man gør og er blevet billigere og bedre til det. Og det er trods alt altid billigere ikke at skulle lave det om.

-Forkerte tegl. Der er helt bestemte krav til hvilken farve, materiale og udformning tegl på både tagryg, brandkam og tag skal have. Find mere om dette i håndbog for husejere. Til information, kan de købes hos Østerbro træhandel.